Fusta Eco

Qualitat artesana amb fusta de proximitat

Com treballem

Treball artesanal

Treballem de forma artesanal al nostre taller situat al cor del Parc Natural del Montseny.

Eines manuals

Al nostre ofíci utilitzem eines manuals i mecàniques que ens permeten donar-li un aspecte natural a la fusta, un acabat rústic pero fi.

Timber framing

Utilitzem la tècnica anomenada Timber Framing per a les nostres estructures, que es una tècnica artesanal tradicional que consisteix en la construcció de grans estructures de fusta unides a base d’encaixos i claus de fusta. Estructures 100% de fusta sense elements metàl·lics.

Fusta massissa

Tot el que surt del taller son peces de fusta massissa exclusives i fetes a mida.

La nostra fusta

Fusta que dura naturalment.
Fusta per tota la vida.

Qualitat artesanal

Cuidem tots els pasos amb atenció i amb un treball curòs. Tot el procés es important: des de la tala de l’arbre fins a l’entrega del producte acabat al client i la seva vida util.

Cicle tancat

Ens encarreguem de tot el procés aquí al Montseny, des de l’origen: tala de l’arbre, l’assecat, serrar la fusta i la construcció final.

Km0

Promovem l’ús de fusta del Montseny, reduint emissions de CO2, dinamitzant l’economia del territori i posant en valor un producte local.

Explotació forestal sostenible,
bosc per sempre

Residu 0

Els nostres productes són 100% reciclables. En els diferents processos de la nostra activitat, reintegrem els subproductes al nostre projecte agro-ecològic.

Talem amb lluna vella d’hivern

Tenim en compte el moment de la tala de l’arbre, per asegurar-nos d’aconseguir la millor qualitat de fusta possible.

Tòxics no

La fusta que dura naturalment ens permet utilitzar productes ecològics, per als acabats i aconseguir habitats mes saludables.

Consumir fusta del Montseny, és també contribuir a la conservació del paisatge i la seva biodiversitat del nostre entorn més proper.

Fusta Eco forma part d’un projecte agro-ecologic, que gestiona una cooperativa.

Reduim el nivell de CO2 atmosfèric

Utilizant fusta massisa, entrem dins d’un cicle de regeneració dels boscos, col·laborant a reduir el nivel de CO2 de l’atmosfera.

Col·laborem amb la reserva de la biosfera

Les nostres activitats es desenvolupen d’acord amb els objectius del Parc Natural del Montseny, conservant les activitats locals, els seus paisatges i la biodiversitat associada.

Tipus de fustes que treballem

Aquestes dues especies tenen caracteristiques i qualitats naturals que permeten construir de forma durable. Apliquem a cada projecte la fusta més adequada.

Castanyer

[Castanea sativa]

Arbre originari del Mediterrani, de la familia de les frondoses, pot viure més de mil anys i creixer fins als 35 m de alçada, de creixement ràpid, tradicionalment aprofitat tant per el seu fruit (la castanya), com per la seva fusta..

Fusta: semi dura, color clar, apta per a exterior, ( classe d’us 1,2,3) resistent a la humitat, potencial combustible baix, tradicionalment utilitzada en construcció, excelent com a fusta estructural, bigues,… Cal pelar-ne l’escorça i l’albeca, doncs només se’n consideran fusta el duràmen.

Utilitzem fusta de castanyer procedent del parc natural del Montseny i voltants. Sempre procedents de plantacions i una explotació forestal sostenible i de proximitat KM0

La seva durabilitat natural, ens permet no haver de tractar-lo amb productes químics.

Avet Douglas o Pi Oregon

[Pseudotsuga menziesii]

Arbre originari del Oest de Nord-Amèrica, de la família de les coníferes, Considerat el segon arbre més alt del món, podent arribarar als 100 m d’alçada.

Fusta: Semi-dura, de fibres rectes i llargues, la coloració clara de l’albeca contrasta amb el roig del duràmen (cor), poseeix una bona durabilitat natural, apta per a l’exterior, (Classe d’us 1,2,3) . Bones qualitats com a fusta estructural.

100% compatible amb bioconstrucció

L’equip

Som en Pau i en David, uns enamorats de la fusta i de la seva bellesa natural, que en valorem i respectem al màxim les seves linies i formes originals.
Creiem en una forma local de treball que ens permeti mantenir unes activitats econòmiques i socials íntimament relacionades amb la muntanya que ens acull, de manera respectuosa i sostenible.
banner-equip-01
PAU NIETO i MONTSERRAT

Per a mi FUSTA ECO és una evolució professional a les inquietuds i l’experiència acumulada després de més de 20 anys de treball forestal i de vida a la muntanya.

 

Des d’una mirada fermament ecologista i amb el màxim respecte envers l’arbre i el medi que ens acull; Defenso la necessitat d’aprofitar al màxim l’arbre que hem hagut de talar, tal i com s’ha fet tradicionalment, recuperant els oficis de muntanya (carboner, traginer, arrossegador, baster, serrador,…). Així com la necessitat d’aprofitar la petita porció de fusta de qualitat que es troba en la majoria de les actuacions forestals dels boscos catalans.

 

Considero la fusta com a material noble, càlid i agradable de treballar, que ens permet crear tota mena de productes de qualitat, ecològics, reciclables i que fan el nostre entorn més agradable i saludable. Treballar amb la fusta ha estat un aprenentatge continu, molt enriquidor i apassionant, un món del que espero seguir-ne aprenent durant molt temps.

DAVID VOSSEN

Sóc un apassionat de la fusta en totes les seves formes, des dels mobles fins a les estructures més complexes, passant per la simplicitat d’una cullera. El treball artesà es la meva manera d’apropar-me al treball de la fusta i FUSTA ECO és la forma d’integrar-ho en un àmbit professional.

 

El temps dedicat quan treballes manualment la fusta, és un element essencial del desevolupament d’una feina ben feta i respetuosa amb les qualitats intrínseques de la fusta utilizada: les seves línies, formes, nusos, tonalitats,…Crear un producte comença quan tries la fusta, comences a mecanizar-la, la toques, l’observes i l’apliques de la forma més adecuada per al seu ús futur, fins a triar uns acabats apropriats, que aportaran a la fusta la seva esplendor.

Fusta eco,
fusta amb caràcter propi